Over Ons

Morsch & Dupré

BE STREET.

LIVE BY EXPERIENCE.
SET YOUR OWN RULES OR
SOMEBODY WILL MAKE THEM FOR YOU.
CHALLENGE THE STATUS QUO.
THE WORLD DEPENDS ON THE ONES
THAT MAKE A DIFFERENCE. BE THE REVOLUTION.

ROCK AND REAL.

Morsch & Dupré® is voor mannen en vrouwen die vrij, een beetje eigenwijs en onafhankelijk in het leven staan. Elk product van Morsch & Dupré is handgemaakt en heeft daardoor unieke karakteristieke eigenschappen. Onze producten worden gemaakt in de Fair Trade gedachte.

Wanneer er bij een riem of tas staat aangegeven 'uniek model', dan is er van dat model in die serie maar één stuk verkrijgbaar. The One-of-a-Kind's of Morsch & Dupré.

Twee ontwerpers staan bij ons centraal: Georg en Rodney.

Fair Trade

Het maken van eerlijke en authentieke producten en de Fair Trade gedachte staan bij Morsch & Dupré hoog in het vaandel. De makers van onze producten kennen wij persoonlijk. Wij beschouwen ze niet alleen als betrouwbare partners, maar zij zijn ook vrienden van ons geworden. De ateliers voldoen aan westerse standaarden. Mede daarom worden onze artikelen onder goede omstandigheden met plezier en humor vervaardigd. En niet onbelangrijk, de makers ontvangen een eerlijk salaris.

Rodney

Rodney

Alle armbanden van Morsch & Dupré zijn ontworpen door Rodney uit Australië. Hij heeft wereldfaam vergaard en zijn sieraden werden populair bij artiesten. Vooral in Los Angeles zijn de door hem ontworpen sieraden een grote hit. Celebrities zijn gek op zijn creaties. Hij werd beroemd door zijn 'crunky silver crosses'. Waarna Madonna een fan van zijn sieraden werd. Evenals veel andere rocksterren zoals onder meer Elton John en Alanis Morrisette. Rodney is ooit begonnen als manager van rockbands en was (mede) eigenaar van verschillende nightclubs. Het nachtleven begon hem echter uit te putten, waarna hij op zoek ging naar een meer gebalanceerde leefstijl. Tijdens die zoektocht raakte hij gefascineerd door het traditionele Indonesische design van de batik- en sieradenkunst. Hij zag in de Balinese batik patronen terugkomen die sterk leken op de patronen in het zand die door golven waren achtergelaten. Het inspireerde hem om kleding te gaan ontwerpen, waarna hij vervolgens al weer snel overging tot het maken van sieraden. Rodney combineerde het karakter van de Balinese batik met zijn eigen design. Daarom zijn de sieraden van zijn hand uniek en altijd herkenbaar.

Les Habitudes en Maxfields hielden eveneens van zijn sieraden, want het design was nieuw, uniek en verschilde geheel van hetgeen anderen aan het doen waren. Zijn sieraden schitterden in series als Buffy the Vampire Slayer en Melrose Place.

Rodney zelf omschreef zijn sieraden als: “Showy without being gauche… Perfect for anyone who wants to make a statement”.
Veel van zijn sieraden zijn qua stijl geïmiteerd door andere merken, maar een Rodney van Morsch & Dupré is onmiddellijk te herkennen.

Rodney is helaas overleden op 24 juni 2011. Samen met zijn Balinese partner zetten wij zijn werk voort en brengen het nu naar Europa.

Georg

johnny belts, johnny, belts
Altijd al willen weten waar je die riem kan vinden die je ziet in een videoclip of serie. Grote kans dat het een riem van Georg is. De riemen van Morsch & Dupré worden speciaal door Georg ontworpen. Georg creaties worden wereldwijd erkend als baanbrekend, indrukwekkend, toonaangevend en authentiek.

Georg heeft hiermee al meerdere prijzen gewonnen.
De riemen van Georg worden niet voor niets 'The Coolest Belts on the planet' genoemd.

Door wereldberoemde sterren als Bon Jovi en Steven Tyler (Aerosmith) worden ze gedragen. Maar ook Europese beroemdheden weten het design van Georg te waarderen en mode-iconen als Verona Pooth, Sarah Connor, Thomas Gottschalk en Coach Bruce Darnell dragen onze riemen.

Georg creëert al meer dan 30 jaar riemen die worden gekenmerkt door een uitzonderlijk design met afgestemde, specifieke details en perfecte afwerking. De leren riemen zijn verkrijgbaar in diverse designstijlen zoals post-modern, casual en gothic.
Georg laat zich inspireren door bijzondere culturen over de gehele wereld en met name Bali. Hij slaagt er telkens opnieuw in om buitengewone en exclusieve riemen te ontwerpen. De riemen worden gemaakt van het fijnste volnerf Italiaans leer op het eiland Bali. Na vervaardiging krijgen ze een uitgebreide behandeling met zuivere aniline en worden ze vervolgens gelooid.

Dit alles maakt een riem van MORSCH & DUPRÉ tot een unieke MORSCH & DUPRÉ.

Rob Dupré en Peter Morsch

Morsch & Dupré is in 2012 opgericht door Rob Dupré en Peter Morsch. Beiden zijn gefascineerd door schoonheid die door perfectie em orginaliteit tot stand is gekomen.

Rob Dupré is hier al zijn hele leven mee bezig. Begonnen als kapper in Amsterdam met zijn Kapsalon Rob Dupré groeide hij tot topkapper en werd hij zeer geliefd bij beroemdheden. In de jaren negentig was zijn passie de discotheek 'Naar Boven'. Die kreeg vooral bekendheid doordat vele Nederlandse en buitenlandse artiesten er graag speelden, waaronder Herman Brood die er ook wekelijks optrad.

Rob is zich daarna gaan toeleggen op kunst. Hij richtte Artbrokers op, samen met Peter Donkersloot, George Heidweiller en Herman Brood. Voor meer informatie over Artbrokers/Donkersloot kijk op de site: www.donkersloot.nl

Peter heeft zich als sociaal geograaf altijd al verbonden gevoeld met Indonesië, zowel met het fysische vulkanische landschap, als ook met de prachtige cultuur en kunstuitingen die het gastvrije land voortbrengt. Peter is creatief in de ruimste zin van het woord. Hij maakte muziek, hij heeft een fascinatie voor elektronica en begeleidt grote projecten.

Over de website

Deze website is een coproductie van Jos Morsch en René van Asselt.

De vormgeving is gedaan door René van Asselt. Hij is illustrator en grafisch ontwerper. Dit doet hij onder meer voor Elsevier, Ondernemen!, Onze Wereld, Nautique, Rails, Het Financieel Dagblad, Intermediair, Fancy, Het Parool, Forbo, Kolsloot Personeelsdiensten en Plus. Voor meer informatie over René van Asselt kijk op: www.renevanasselt.nl

Achter het technische gedeelte - de ‘motor’ van deze website - zit Jos Morsch van MorschCode. Andere door hem ontworpen websites zijn onder meer die van Golden Tulip Hotel Alkmaar en 'Jij bent de kenner'. Je kunt contact opnemen met Jos middels deze link: www.jijbentdekenner.nl/contact

return terug