Over onze producten

Sterling Zilver

Sterling 925 zilver is de hoogste kwaliteit zilver. Sterling 925 betekent dat het zilver een zilvergehalte heeft van 92,5%. Dit wordt ook wel eerste gehalte zilver genoemd. De term sterling wordt vooral gebruikt bij zilveren sieraden en andere zilveren voorwerpen zoals bijvoorbeeld bestek.

Zuiver of puur zilver is uiterst buigzaam en kan daarom gemakkelijk beschadigen. In de loop van tijd wordt het ook zachter, zelfs bij kamertemperatuur. Zilver in een 100% staat is daardoor niet geschikt voor juwelen. Daarom wordt het zuivere zilver bedoeld voor dagelijks gebruik gemengd met een legering. Bij hoogwaardige zilveren sieraden wordt hiervoor 7.5% koper gebruikt. Dit om de levensduur van de zilveren juwelen te verhogen en problemen van buigzaamheid en zacht worden tegen te gaan waardoor beschadigingen zoveel mogelijk worden beperkt. Oorringen, ringen, armbanden en alle andere vormen van juwelen kunnen dankzij het toegevoegde koper zorgvuldig worden gemaakt met de garantie dat alle bochten en ingewikkelde rondingen bedacht door de ontwerpers stevig op hun plaats blijven. De toevoeging van koper is dus uitsluitend bedoeld om de kwaliteit van het sieraad te verbeteren en doet in geen geval afbreuk aan de kwaliteit. Integendeel zelfs!

Alle zilveren sieraden op onze website zijn van sterling 925 zilver. Ieder product bevat een 925 zilverstempel om de hoogwaardige kwaliteit ervan aan te duiden. Van onze armbanden weten we dat de zilverwaarde zelfs nog hoger ligt. Dit omdat bij de vervaardiging van het sieraad het zilver en het koper altijd met de hand worden vermengd.

Verzorging zilver

 • Je sieraden blijven langer mooi, als je ze goed verzorgt. Het mooiste houd je ze met een speciaal zilverpoetsdoekje. Maar als ze echt vuil zijn kan je de sieraden ook gewoon wassen met water en zeep. Je kunt hierbij een zachte borstel of een zachte doek gebruiken.
 • Doe de sieraden echter nooit in een zilverbadje, want dat tast het zilver aan.
 • Draag je sieraden niet terwijl je slaapt of sport.
 • Laat de sieraden niet in contact komen met parfum, haarspray, make-up of chemische schoonmaakproducten.
 • Wanneer je je sieraden niet draagt, bewaar ze dan in het bijgeleverde etui, zodat ze niet beschadigen.

 • Cuff maten "Big or Small"

  Cuffs zijn er in twee maten: Big en Small. "Small" is gangbaar voor vrouwen, waarbij je uit kan gaan van een omtrek van de pols can circa 16 -18 cm. "Big" is voor de grotere polsen (mannen) met een omtrek van ongeveer 18-20 cm.

  Bereken de lengte van je armband

  In principe is het een kwestie van smaak en wat je prettig vindt hoe los je armband om je pols zit. Maar je kunt ook deze stelregel hanteren.

 • Stap 1. Meet de omtrek van je pols. Vermenigvuldig dit met 0.2. Bij een omtrek van een pols van bijvoorbeeld 18 centimeter voer je de volgende rekensom uit: 18 x 0,2 = 3,6.
 • Stap 2. Tel dat getal op bij die 18 centimeter van de omtrek van je pols. Dan is de geschatte lengte van je armband dus 21 cm.
 • Bereken de lengte van het veiligheidsslotje

 • Stap 1. Maak een vuist, maak deze zo klein mogelijk en meet de omtrek over de knokkels van je vingers. Deze omtrek is bijvoorbeeld 23 cm.
 • Stap 2. Trek deze omtrek af van de lengte van je armband.
 • Stap 3. Vermenigvuldig het getal dat je overhoudt met 2,3 en je hebt de lengte van het veiligheidsslotje.
 • Bijvoorbeeld: de omtrek van de vuist van je hand gemeten over de knokkels is 23 cm. De lengte van je armband is 21 centimeter. Er zit dus 2 centimeter verschil in. In dit geval heb je dus een veiligheidsslotje nodig van ongeveer 5 cm.

  Als je het lastig vindt om zelf de lengte van je veiligheidsslot te bepalen, neem dan contact met ons op. Wij zullen je dan helpen de juiste lengte te bepalen.