Klantenservice

Vragen en klachten


Vragen
Indien je vragen hebt over levering en/of bezorging verzoeken wij je vriendelijk gebruik te maken van ons digitale contactformulier. Wij zullen je zo spoedig mogelijk antwoorden.

Het maximaal aantal artikelen dat je per transactie kunt bestellen is 3. Je winkelwagen is dan vol. Indien je grotere aantallen wenst dan verzoeken wij je contact met ons op te nemen. Wij zijn te bereiken op telefoonnummer 020- 77 81 204 (lokaal tarief).

Indien je vragen hebt over onze artikelen, garantie en de verzorging ervan verwijzen wij je graag naar het tabblad Vragen - over onze producten of
Vragen - garantie.

Klachten
Heb je een klacht? Neem dan telefonisch contact met ons op via 020-77 81 204 (lokaal tarief), of stuur een e-mail naar ons via dit formulier.

Uiteraard is er ook de mogelijkheid om je klacht schriftelijk in te dienen. Voor een snelle en correcte afhandeling van de klacht, vragen wij je vriendelijk om het casenummer te vermelden:
Dit 8-cijferige casenummer vind je vooraan in de onderwerpregel van de e-mails die je van onze klantenservice ontvangt.
Je kunt je klacht ook onder vermelding van de bovengenoemde gegevens opsturen naar:

Morsch & Dupré
T.a.v. Afdeling Klachten
Overtoom 204 IV
1054 HX amsterdam

Zodra je klacht is ontvangen, sturen we een ontvangstbevestiging. Binnen 7 kalenderdagen na de ontvangstbevestiging krijg je telefonisch of via de e-mail een inhoudelijk reactie, we kunnen je dan melden of de klacht terecht is en wat wij met jouw klacht kunnen doen.

Indien wij er samen niet uitkomen of je bent het niet eens met de door ons geboden oplossing heb je altijd de mogelijkheid een klacht in te dienen bij de Geschillencommissie Thuiswinkel. Je kan terecht bij de volgende websites: www.sgc.nl of www.degeschillencommissie.nl.
return terug